written by
Amaury Gerard

Gratis huren? Het mobiliteitsbudget betaalt je huisvestingskosten tijdens homeworking 🏠

Mobility Budget 2 min , May 18, 2020

Het is #blijfinuwkot periode en iedereen ontdekt de wondere wereld van het homeworken. Ondertussen staat je bedrijfswagen te niksen, maar betaal je er wel voor. Met het mobiliteitsbudget kan je de situatie echter omdraaien en betaald worden om te homeworken!

Mobiliteitsbudget? Tell me more! 🤩

Nog niet bekend met het mobiliteitsbudget? Vrees niet. Simpel uitgelegd: je ruilt je bedrijfwagen in voor een mobiliteitsbudget. Dat budget kan je spenderen aan een enorme mix van mogelijkheden zoals de aankoop van een e-bike, deelsteps, openbaar vervoer, Uber, Thalys, een milieuvriendelijke wagen, cash,… en huisvestingskosten.

Zo kan je zowel huur als interesten op hypothecaire leningen betalen met je mobiliteitsbudget. En dat allemaal belastingvrij!

Voorwaarden als je op kantoor werkt 🏢

Als je meestal op kantoor werkt, kan je huisvestingskosten enkel betalen als je binnen een straal van 5 km van je kantoor woont.

Dat is nu natuurlijk niet het geval. Quasi iedereen werkt de hele maand van thuis uit. Gelukkig kan je wél huisvestingskosten betalen als je meestal van thuis werkt. Zelfs als je verder dan 5 km van je kantoor woont!

Voorwaarden als je thuis werkt 🏠

  • Je werkt het merendeel van de maand van thuis uit. Als je fulltime een volle maand werkt betekent dit dus 11–12 dagen per maand
  • Indien gevraagd, moet je kunnen bewijzen dat je die periode thuis werkte. Tijdens deze lockdown hoef je maar een krantenartikel boven te halen ;)
  • Check voor de zekerheid de mobiliteitspolicy van je werkgever. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk dat je werkgever het niet toelaat om huisvestingskosten op te nemen in je mobiliteitsbudget

Praktisch voorbeeld 💸

  • Je ruilt je BMW 1 bedrijfswagen in voor een mobiliteitsbudget. Dit geeft je ongeveer recht op €6.000 budget per jaar
  • Je huurt een appartement voor €500 per maand, maar woont wel verder van 5 km van je kantoor
  • Je werkt 3 maanden van thuis uit

In dit geval kan je het mobiliteitsbudget gebruiken om je huurprijs van €500 te betalen voor die 3 maanden. Dat geeft je nog €4.500 over dat je vrij kan spenderen. Hiermee kan je een Cowboy e-bike kopen (€1.990), een camper huren om 2 weken California mee rond te trekken (€1.910), 2 heen-en-terug Thalys tickets voor Europese citytrips kopen (€142) én ongeveer 50 ritten met Uber betalen (€450).

1 BMW 1 Reeks bedrijfswagen = 3 maand huur + 1 Cowboy e-bike + 2 weken camper roadtrip in California + 2 Thalys citytrips + 50 Uber ritten 😲

Woon je binnen 5 km van je kantoor, kan je natuurlijk voor het volledige jaar je huur betalen. Zo ruil je je bedrijfswagen in voor een jaar gratis wonen.

Sounds good? Informeer bij jouw werkgever naar het mobiliteitsbudget of contacteer ons op hello@mbrella.eu !

#blijfinuwkot #mobiliteitsbudget #mobilityasaservice

mobiliteit mobiliteitsbudget