Mobiliteitsplatform Mbrella haalt 2,5 miljoen euro op

Mbrella News 2 min , December 20, 2021

Brussel, 20 December 2021 - Mbrella, de Brusselse tech startup die volop inzet op flexibele mobiliteit voor werknemers, haalt 2,5 miljoen zaaikapitaal op bij Lab Box, de start-up studio van D’Ieteren. Mbrella wil dit kapitaal investeren in de verdere ontwikkeling van haar mobiliteitsplatform. “Covid-19 en de wijzigende fiscaliteit voor bedrijfswagens hebben de vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen bij bedrijven versneld.”

Mbrella is een HR-platform die bedrijven helpt bij het opstellen en beheren van een flexibel mobiliteitsplan voor werknemers. Het centraliseert alle mobiliteitsoplossingen en zorgt voor een correcte loonsverwerking dankzij de integratie met verschillende sociaal secretariaten.

“Dankzij het platform kunnen werknemers een mobiliteitsplan samenstellen op basis van hun eigen noden, zonder verhoging van de administratieve werklast voor de HR-afdeling. Hiermee komen we tegemoet aan de stijgende vraag naar flexibele bedrijfsmobiliteit”, vertelt Amaury Gerard, CEO van Mbrella.

Mbrella Founding Team vlnr.: Amaury GERARD, Quinten VANDERMEULEN, David NGUYEN & Audrey STAMPAERT
Mbrella Founding Team vlnr.: Amaury GERARD (Chief Executive Officer), Quinten VANDERMEULEN (Head of Product), David NGUYEN (Chief Technology Officer), Audrey STAMPAERT (Head of Growth)

Groot marktpotentieel in een veranderende wereld

Mbrella werd medio 2020 opgericht wanneer bedrijfsmobiliteit nog in zijn kinderschoenen stond. 1,5 jaar later is mobiliteit belangrijker dan ooit. Bedrijven nemen het thuiswerkbeleid onder de loep en een hybride manier van werken lijkt een blijver. Ook het mobiliteitsbudget wint aan populariteit. Een flexibel mobiliteitsplan komt dus steeds hoger op de agenda voor bedrijven die hun salarispakket willen verbeteren en de ecologische voetafdruk verkleinen.

“In de huidige context waarin ‘het nieuwe werken’ centraal staat, wil Lab Box met Mbrella een antwoord bieden op de vraag naar een laagdrempelig mobiliteitsbeleid”, vertelt Michael Grandfils, Managing Director van Lab Box. “Covid-19 en de wijzigende wetgeving voor bedrijfswagens, heeft de vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen bij bedrijven versneld. Vandaag betaalt de werkgever het woon-werkverkeer van bijna 4 miljoen werknemers. Dit creëert een groot marktpotentieel voor Mbrella.”

Klaar voor de toekomst van mobiliteit

Met het opgehaalde kapitaal wil Mbrella zich klaarmaken voor de toekomst. De start-up zal het groeikapitaal enerzijds investeren in de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsplatform. Zo werd recent een gratis model voor KMO’s gelanceerd. Een model die kleinere ondernemingen de kans geeft om net zo’n interessante mobiliteitsplannen aan te bieden aan hun werknemers als grote bedrijven.

Anderzijds zal de investering ook worden gebruikt om het team volgend jaar meer dan te verdubbelen, tot 25 werknemers. Zowel in het commercieel als technisch team zijn heel wat nieuwe vacatures geopend. Amaury Gerard: “Onze ambitie is groot, we willen hét bedrijfsmobiliteitsplatform van België worden en de partner van elke HR afdeling, zowel voor KMO’s als grote ondernemingen.”

Over Mbrella

Mbrella is een digitaal HR-platform gericht op het aanbieden van flexibele mobiliteitsplannen voor werknemers. Het platform centraliseert alle mobiliteitsoplossingen en zorgt voor een automatische en correcte loonverwerking, zonder administratieve rompslomp voor de HR manager.

Mbrella wordt gesteund door de startup-studio Lab Box. Samen bouwen ze aan de toekomst van mobiliteit door het ontwikkelen van een ecosysteem aan innovatieve mobiliteitsoplossingen. Hierdoor maken we flexibele mobiliteit echt toegankelijk. Mbrella is bovendien gratis voor KMO’s tot 250 werknemers.

Mbrella.eu

Vragen? Aarzel niet ons te contacteren

Contact NL
Audrey Stampaert
Head of Growth & Co-founder
audrey@mbrella.eu

Contact FR
Amaury Gerard
CEO & founder
amaury@mbrella.eu

startup